From New Zealand – An insight into “Sushi” in New Zealand
Now the updated report reached us from New Plymouth Girls High School. Hikaru, a one-year exchange student there introduces informative insight into sushi in New Zealand.
Hello everyone. I’m Hikaru Kito. I’m one of the exchange students studying abroad at New Plymouth Girls High School in New Plymouth, New Zealand. The term 2 is over, and now we are having two weeks holidays until the next term starts.
Today I’m going to let you know what is about sushi in New Zealand.
Sushi is also a very popular food in New Zealand. At supermarkets in New Zealand, you can see some tools for making sushi, mirin, seaweed and something needed, and there are about 5 sushi restaurants in New Plymouth as long as I know.
However, there are some differences between sushi of New Zealand and Japanese sushi. There are many kinds of sushi available in Japan, such as tuna, fatty tuna, squid, octopus, salmon and bonito, but in New Zealand most of them are salmon or chicken. In addition, at sushi restaurants in New Plymouth, you can find a line of sushi with something fried as a topping, which you think “unique” in Japan. Also, makizushi looks more like California Roll than Japanese makizushi, and avocado is almost always rolled in it.
What’s more, very big onigiris are sold, which you don’t see in Japan. Ingredients of them are often tuna or chicken. High school students often eat it because of its reasonable price rather than other sushis. Even in New Zealand, people eat sushi with chopsticks.
Anyhow, I was much surprised to learn that sushi, which is a traditional Japanese dish, is a very popular food in New Zealand, and kiwis are good at using chopsticks to eat suchi in New Zealand. Food culture is one of the most interesting things to know.
Thanks for reading! See you again soon.
こんにちは。ニュージーランドに一年留学をしている鬼頭光です。ついに2学期が終わり今は二週間の休みです。今日はニュージーランドの寿司についてお話しします。
ニュージーランドでも寿司はとても人気のある食べ物です。スーパーの一角には寿司を作るための道具やみりん、海苔などが売っていたり、さらには、わたしが知っているだけでもニュープリマスに寿司屋さんが5件ほどあります。
しかしニュージーランドの寿司と日本の寿司ではやはり違う点がいくつかあります。日本の寿司はマグロ、大トロ、いか、タコ、イクラ、カツオなどいろいろありますが、なんとニュージーランドではサーモンかチキンがほとんどです。しかも日本では変わり種と言われるような揚げ物がトッピングされているような寿司が当たり前のように並んでいます。また巻き寿司は日本の巻き寿司というより、カリフォルニアロールのようなもので、必ずと言っていいほどアボガドが巻かれています。
日本では見かけないものとしてとても大きなおにぎりが売られています。中の具材はツナやチキンであることが多いです。ほかの寿司よりも手頃な価格で学生はよくそれを食べています。ニュージーランドでも寿司を食べるときはお箸を使って食べます。日本の伝統的な料理である寿司が、ニュージーランドでもとても人気な食べ物で、お箸がニュージーランドでも使われていると知り驚きました。
食べものはその国の文化ですが、それが他の文化と融合するのを知るのはとても興味深いことです。